7/2/20 21:30 – Café de Cactus, Hengelo

Vrijdag 7 februari 2020 van 21:30 – 00:30

Cafe De Cactus Muziekcafe, Kleinste Podium van Twente
Pastoriestraat 37, 7551DJ Hengelo

Vrijdag 7 februari een ingelast optreden van Rauw & Teder in De Cactus! RAUW&TEDER, DE NIEUWE ROCK&ROLL BELOFTE VOOR VLAANDEREN EN NEDERLAND
De bandnaam zal bij sommigen associaties oproepen met de sfeer in een bordeel, of wellicht met de drang naar de roes van drank of drugs, of met de vlucht in de nacht, of misschien met een eeuwige adoratie van een onbereikbare muze. Het is de eeuwige tegenstelling tussen de lusten en de lasten.
Hoe rock & roll het ook geweest zou zijn: het was niet in een bordeel, maar in de kleedkamer van een popcentrum waar Jeroen Booy (ex- The Scene, Roberto Jacketti & the Scooters) en Bart Minderman elkaar ontmoetten.
Booy en Minderman besloten samen een eigen repertoire te schrijven. Zo werden er deze zomer 20 nieuwe songs geschreven en opgenomen.
In het verlengde van eerdere bands spelen ze stevige rock & roll met strakke drumpartijen en harde gitaren. Hier stopt verder iedere vergelijking met het verleden.
Bij RAUW&TEDER staat de band garant voor de belofte RAUW. In de teksten passeren allerlei liefdesperikelen, vaak met enige zelfspot.
Minderman zingt tegen het bandgeweld in en neemt het deel TEDER voor zijn rekening. De combinatie van hard en zacht, rauw en teder resulteert in een aantal zeer toegankelijke songs waarin je af en toe herinnerd wordt aan Iggy Pop, AC/DC, soms een beetje Bowie en zelfs Roxy Music.
Vanaf heden is de promo EP “Mooier” te beluisteren en te downloaden via onderstaande platforms.
Deze bevat vier nummers die representatief zijn voor de fase waarin de band zich op dit moment bevindt. De songs zijn opgenomen in Nederland en gemastered in de VS.
Plannen om later dit jaar een compleet album te maken zijn er zeker maar eerst wil de band zo veel mogelijk live spelen.
Jeroen Booy – Drums
Bart Minderman – Zang
John Kwee – Bas
Maarten de Vries – Gitaar
Luke de Boer – Gitaar
Te beluisteren op Spotify en Soundcloud maar ook verkrijgbaar en/of aangemeld bij: Amazon Music, Apple iTunes, Deezer, Google Play, Napster, Pandora, Shazam en Tital.
Vrijdag 7 februari 2020, koffie klaar vanaf 20.00uur, Showtime 21.30uur, entree zelf gratis!